acidkainen.net

Thaimaa 18.03.2009 - 27.03.2009

More than one night in Bangkok (Bangkok, Thaimaa)
Olen ollut nyt viisi yötä Bangkokissa ja nyt on ollut aikaa tutustua kaupunkiin perusteellisemmin kuin aiemmilla pikavisiiteilläni. Olin aluksi pari yötä Khao San Roadilla, jossa tuli kyllä sellainen "I'm too old for this shit" -fiilis, kun alkoivat ihonsa sotkeneet rastapäät tympimään. Siirryin siis Siam Squaren nurkille asustamaan.

On vähän orpo olo, sillä passini on tällä hetkellä Myanmarin suurlähetystössä - syynä tietenkin viisumin hakeminen. Huomenna pitäisi homman olla valmis eli käyn hakemassa passin ja voin alkaa valmistautumaan naapurimaan visiittiin.

9 Nights in Bangkok (Bangkok, Thaimaa)
Tässä yhteenvetoa vähän odotettua pidemmäksi venähtäneestä Bangkokin osuudesta. Olin tosiaan käynyt tässä kaupungissa jo kaksi kertaa, mutta vasta tällä reissulla alkoi pikkuhiljaa hahmottamaan tämän stadin edes jotenkin. Joka päivälle löytyi kyllä jotain tekemistä ja näkemistä, vaikka pyrinkin pienen reissuväsymyksen vuoksi välttämään mitään kovin täyteen ahdettuja päiviä. Kaupunki on tosiaan sen verran tuttu aiemmilta visiiteiltä että en jaksa kirjoittaa mitään kovin yksityiskohtaista tarinaa näiltä päiviltä. Tuli otettua aika rennosti ilman suurempaa kiirettä - aiemmin on aina pitänyt mahduttaa aivan liian monta nähtävyyttä yhteen päivään kun aikaa on kokonaisuudessaan ollut ehkä pari-kolme päivää!

Kävin tsekkaamassa vanhat suosikkini Grand Palaces ja Wat Arunin jo toiseen kertaan mutta sen lisäksi löysin uusia kiinnostavia paikkoja kuten esim. Vimanmek Mansion, Wat Pho, Jim Thompson House ja Lumphini Park. Ja lukuisia kiinnostavia temppeleitä... Parin Khao San Road-yön jälkeen siirryin Siam Squaren läheisyyteen, joka osoittautui hyväksi vedoksi. Hyvät liikenneyhteydet kaikkialle ja enemmän paikallista elämänmenoa. Vaihdoin hotellia sielläkin kertaalleen kun muuten miellyttävä Wendy Guest House osoittautui liian meluisaksi.

Tuntuu silta että Bangkokista pitää sitä enemmän mitä paremmin kaupungin tuntee - varsinkin kun osaa välttää pahimmat vedätykset ja tietää miten liikenneyhteydet toimivat. Ruokailu meni aika pitkälti katukeittiölinjalla - Bangkokissa kun on ehdottomasti Kaakkois-Aasian paras tarjonta sillä osastolla!

Yksi pakollisista ohjelmanumeroista oli Myanmarin viisumin hakeminen - se sujui yllättävän kivuttomasti täyttämällä muutama epämääräinen lomake ja odottamalla kolme arkipäivää. Kysymykset olivat tosin hieman kummallisia (esim. isän nimi!)

Thaimaa 01.04.2009 - 06.04.2009

Otetaan iisisti (Bangkok, Thaimaa)
Palasin Bangkokiin vielä muutamaksi päiväksi Myanmarin rundin jälkeen. Se oli sen verran intensiivinen, että piti taas relailla useampi päivä ilman aikaisia aamuherätyksiä, taksikyytien säätämistä tms.

Reissun viimeisten viikkojen matkasuunnitelma alkaa kirkastumaan. Lennän Xianiin, Kiinaan ja sieltä matka jatkuu kohti Pekingiä. Siellä liityn Pohjois-Koreaan matkustavaan ryhmään. P-Korean jälkeen ideana olisi kiertää muutama muu paikka Kiinassa (ja ehkä vielä palata etelämpään jos tulee liian kylmä). Venäjän viisumi on jo passissani eli trans-Siberia -juna on edelleen yksi optio kotiinpaluuta varten. Mutta toisaalta viikon tai kahdenkin junareissu ei ehkä kuitenkaan innosta? Eli ihan detaljitasolla suunnitelmat eivät todellakaan ole lukittuna.